Vår egen familjemüsli

Idag har jag plockat många poäng - vuxenpoäng, hälsopoäng, ekonomipoäng för att nämna några. Lovisa och jag har lagt ner vår själ i familjens nya müsli - läs: Eva-Lotta är den enda som kommer att äta av den. Men ändå, Lovisa har t ex fått välja att hon ville ha torkade bananer i sin del så jag hoppas det går hem. Enkelt var det också:

 

200 g blandade nötter

6 dl dinkelflingor (eller rågflingor)

6 dl havregryn

2 dl solroskärnor och /eller pumpafrön

1 dl kokosflingor

1 dl hela linfrön

3 dl vatten

5 msk neutral olja

3 msk honung

2 dl russin

 

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrön och rör om. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om med händerna. Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 min. Rör om i långpannan då och då för müslin bränns lätt. Låt kallna och blanda ner russin. Förvara i burk med lock.

Nu längtar jag redan till frukosten i morgon bitti!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0