Vår egen familjemüsli
Idag har jag plockat många poäng - vuxenpoäng, hälsopoäng, ekonomipoäng för att nämna några. Lovisa och jag har lagt ner vår själ i familjens nya müsli - läs: Eva-Lotta är den enda som kommer att äta av den. Men ändå, Lovisa har t ex fått välja att hon ville ha torkade bananer i sin del så jag hoppas det går hem. Enkelt var det också:
200 g blandade nötter
6 dl dinkelflingor (eller rågflingor)
6 dl havregryn
2 dl solroskärnor och /eller pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutral olja
3 msk honung
2 dl russin
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrön och rör om. Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om med händerna. Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen i 20-30 min. Rör om i långpannan då och då för müslin bränns lätt. Låt kallna och blanda ner russin. Förvara i burk med lock.
Nu längtar jag redan till frukosten i morgon bitti!