En liten GI-rapport
Min GI-plan går som på räls. Lovisa äter äggröra med skinka och tomater på morgonen och älskar det. Och här kommer dagens middagstips, som också var mycket uppskattat:
Ugnsbakad lax med citronpesto och bulgursallad - 4 personer
Till den här rätten kan du använda vilken fisk som helst, t ex torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultatet.
600 g laxfilé
olivolja
2 citroner
salt och peppar
2 msk röd pesto på burk
1 dl färskriven parmesanost
Bulgursallad:
6 dl kokt bulgur
1 knippa grön sparris (jag använde fryst)
olivolja
rivet skal av en halv citron
1 ask cocktailtomater
salt och peppar
gräslök (jag använde fryst)
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 min). Skär sparrisen i mindre biter. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och blanda om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.
MUMS!
Kommentarer
Trackback