Eva-Lotta's cookalong
Igår kväll bjöds det på middag med grand finale. Höjdpunkten enligt min mening var nämligen desserten, som både var supersmarrig och enkel. Här kommer receptet, som kan rekommenderas varmt:
ANANAS I KARAMELLSÅS MED ROSTAD KOKOS
4 personer
1 skalad ananas
4 msk smör
1 dl socker
Saften från en halv citron
1 dl rostad kokos
BRÅTTOMGLASS
5 dl vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 msk mörk rom (högst frivilligt)
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt på en halv halv djup kastrull på spisen. Häll i smör och låt det bli karamelliserat. Alltså lite gyllenbrunt.
2. Skär ananasen i klyftor, ta bort stammen. Lägg ner i karamellen och låt den koka med i ca 4 minuter.
3. Glassen: Vispa grädden lätt. Ta i glassen och romen och vispa till mjukglass konsistens.
4. Lägg upp ananasen i djupa skålar och klicka i glassen. Strö över rostad kokos.
Mums!
Kommentarer
Trackback