En smaskig matupplevelse
Det här receptet lagade vi i helgen och jag vill gärna delge dem som vill smaka något gott. En stor del av smakupplevelsen utgjordes av den SVENSKA lammentrecôte som jag köpte på extrapris på VI i Brevik.
LAMMENTRECÔTE OCH GRÄDDKOKTA ROTFRUKTER MED CITRON OCH ROSMARIN
4 portioner
ca 500 g lammentrecôte, gärna svensk
salt och svartpeppar
smör till stekning
Gräddkokta rotfrukter:
1 kg rotfrukter, t ex kålrot, morot, palsternacka,, rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde (eller mellangrädde)
1 tsk rosmarin eller timjan
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
2 msk hackad gräslök
salt och peppar
ev färsk rosmarin eller timjan till servering
1. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
2. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
3. Tillsätt grädde och rosmarin/timjan och låt det koka utan lock i några minuter.
4. Smaksätt med citronsaft, gräslök, salt och peppar.
5. Stek lammet på medelvärme i stekpanna. Stektiden beror på hur pass genomstekta man vill ha dem, men räkna med 5 min per sida.
6. Låt köttet vila en stund i folie.
Garnera de gräddkokta rotfrukterna med citronskal och ev färsk rosmarin/timjan.
Kommentarer
Trackback